Hans Aussems – Wonen Limburg

Ik houd van nieuwigheden en veranderingen en zorg in mijn werk hiervoor. De afgelopen 35 jaar heb ik voor 9 werkgevers gewerkt.  De mensen omschrijven me  als een daadkrachtig persoon die graag resultaten bereikt op soms wat onconventionele maar weloverwogen wijze. Ik heb een duidelijke mening en standpunt als het gaat om HRM – strategieën en ben daarin zichtbaar en standvastig. Volgens de Waardentest ben ik een Schakelaar die van veel zaken energie krijgt en maar weinig allergieën kent en daardoor makkelijk met mensen communiceert. Volgens de ACT meting ben ik een communicatief en sociaal mens, ondersteund door analyse en vernieuwing. Ik maak dan ook makkelijk contact met mensen en ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën.

Privé

Ik ben getrouwd met Jenny en heb 2 kinderen. Mijn dochter Audrey werkt als intercedente bij Unique, mijn zoon Vincent volgt een HBO opleiding en mijn schoondochter Phyllis studeert aan de Hogeschool van Tilburg. Heerlijk vind ik het om mijn kinderen te zien opgroeien en te zien hoe ze zich ontwikkelen en hun eigen weg kiezen.
Mijn hobby’s zijn fitnessen, lezen, mijn gezin en genieten van de kleine dingen in het leven.

Ik en mijn loopbaan

Na mijn PABO diploma ben ik, omdat er als gevolg van de grote werkeloosheid als onderwijzer geen werk was, verder gaan studeren. Toevallig ben ik, doordat ik in het 2de jaar kon instromen, in de studie Personeel en Arbeid (tegenwoordig People and Business Management) terecht gekomen en heb deze met een diploma afgesloten.

Na mijn tijdelijk werk als afdelingschef bij de sociale werkvoorziening MTB heb bij Rijkswaterstaat 5 jaar gewerkt als medewerker Formatiezaken/ functiewaardering en medewerker Ruimtelijke ordening/ archeologie (A73). Daarna ben ik 10 jaar in de sociale werkvoorziening ZOL / Licom werkzaam geweest als personeelsfunctionaris en hoofd P&O. Vervolgens heb ik als Manager P&O 10 jaar ervaring opgedaan in 3 internationale bedrijven (Klöckner Pentaplast, Rockwool en IAC). Na een korte periode in de WW als gevolg van de kredietcrisis in 2009 heb ik op interim basis 2 jaar gewerkt als Manager Teamleider ICT bij de gemeente Maastricht. Nu werk ik sinds 2010 als senior P&O specialist bij Wonen Limburg. Ik ben begonnen aan de voorkant van het verandertraject. Nu ziet Wonen Limburg er in alle opzichten anders uit dan toen ik begon. Voor P&O is het verandertraject van Wonen Limburg een ‘speeltuin’ waarin je veel nieuwe dingen mag doen.

Niet alleen in mijn studiekeuze maar ook in mijn loopbaan zitten bewuste keuzes maar ook veel toevalligheden. De meeste van mijn wisselingen van werkgever zijn bewuste ontwikkelstappen maar er zijn er ook die zijn veroorzaakt door een crisis of door tijdelijkheid van werkzaamheden. De uitstapjes naar andere vakgebieden brengen je buiten je comfortzone en zijn daardoor bijzonder leerzaam.  Ik heb veel geleerd van iedere verandering en mijn rugzak goed kunnen vullen met ervaringen en mijn competentie verder kunnen ontwikkelen. Het regelmatig zoeken van nieuwe uitdagingen door mobiliteit kan ik iedereen aanraden omdat het de persoonlijke groei versneld.

Waar ik blij van word

Ik word blij als ik zie dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen en van mensen die met mij op een openhartige wijze, met veel enthousiasme en vasthoudendheid willen werken aan ambitieuze doelstellingen (korte en lange termijn) en deze in een goede sfeer willen realiseren.

Professioneel gezien draag ik bij, dan wel begeleid ik graag een organisatie die medewerkers wil ontwikkelen en fit wil maken en houden voor de huidige en toekomstige functie binnen en buiten het bedrijf (rugzak vullen). Ik geloof in bevlogen medewerkers en vind het een mooie uitdaging om vanuit mijn positie als Senior P&O specialist bevlogenheid in de organisatie te brengen en te vergroten. Ik ben intervisie coach voor ZIJN en begeleid jonge corporatie medewerkers met het bespreken en oplossen van hun problemen.
Voortdurend heb ik oog voor het proces en de mens en met name aandacht voor de tijd die nodig is voor  acceptatie (Effect= Kwaliteit x Acceptatie).
Graag loop ik bij het implementeren van nieuwe ontwikkelingen, wet en regelgeving voorop.
Privé kan ik genieten van de kleine dingen in het leven. Ik geniet natuurlijk van mijn gezin, gezelligheid, sporten, zitten in de sauna en het lezen van inspirerende boeken.

Neem contact met mij op

E: Hans.Aussems@wonenlimburg.nl

T: (088) 385 01 92